Axelle & Nick

In April mocht ik het huwelijk van Axelle en Nick fotograferen. Ik leerde hen kennen via haar beste vriendin Helen, waarmee ik via Joker op groepsreis was beland. Helen gaf een soort van afscheidsfeest omdat ze een jaar in het buitenland zou gaan studeren en beste vriendin Axelle en haar lief Nick waren ook aanwezig op dit tuinfeest. Na het afleveren van de foto’s was Axelle helemaal verkocht en besloot ze mij voor hun mooie dag te boeken.

De dag begon nogal chaotisch in hartje Duffel, waar de bruid en haar entourage zich aan het klaarmaken waren. Nick kwam wat later aan om zijn bruid op te pikken in een mooie elegante zwarte oldtimer. Hij belde aan en zag zijn mooie bruid voor het eerst. Samen reden ze naar het stadhuis van Duffel om de liefde officieel te verzegelen.

Na het officiële gedeelte reden ze naar de Cinema Plaza in Duffel, waar een originele ceremonie plaatsvond. De gasten mochten in de theaterstoelen plaats nemen en bruid, bruidegom en de bruidsmeisjes/getuigen mochten op het podium plaats nemen. Het werd een toffe maar emotionele ceremonie.

Na de ceremonie werd er lunch geserveerd in Grand Café Lamot gevolgd door de fotoshoot in de Kesselse Heide. Door de afstand naar de heide werd het een beperkte shoot van 15 minuten, maar dat hebben we ruimschoots goedgemaakt met een Sunset shoot op het dak van Grand Café Lamot, later die avond. We namen de lift naar boven en namen nog eens 15 minuten de tijd om foto’s te maken van het koppel. Zo konden ze even genieten van de rust, weg van de drukte die de gasten met zich meebrachten. Na de shoot kon het diner van start gaan gevolgd door een emotionele openingsdans, om dan in een stevig dansfeest over te gaan.

Dit jaar besloot ik ook om beginnende fotografen een kans te geven mee te lopen op de huwelijken die ik fotografeer dit jaar. Ze krijgen dan de kans om foto’s te maken die dag voor hun eigen portfolio en kunnen de tijd nemen om mij te observeren en hopelijk ook wat te leren hieruit. Doordat ze als second shooter meegaan is er geen druk voor hen om echt alles vast te leggen, zo krijgen ze de kans om het ook eens van een ander perspectief te bekijken. Bij het huwelijk van Axelle en Nick nam ik Lupe mee op sleeptouw.

 

Leveranciers:

Jurk, sjaal & schoenen: JB Couture Hasselt
Ringen, oorbellen en ketting: Wim Meeussen, Goudsmederij Antwerpen
Boeket Axelle: Hangaar Botanique Nijlen
Aankleding zaal (ceremonie & feest): SD Deluxe
Catering: Restaurant Lam’eau
Kostuum: Kleding Kleske
Kapsel Axelle + haarjuweel: Annelies van ByKato
Nagels: Laura van Jolie Nails and Beauty
Make-up Axelle: Romy Tisson
Make-up bruidsmeisjes: Romy Tisson en Fiona Van Reeth
Zaal ceremonie: Cinema Plaza, Duffel
Feestzaal: Grand Café Lamot
Second shooter: Lupe Cassiers

error: Content is protected !!