Lies & Jeroen

De dag voor het huwelijk van Lies & Jeroen had ik nog een huwelijk op de planning. Het had die dag tot ’s middags pijpenstelen geregend en ik hield mijn hart al vast voor een tweede regenachtige huwelijksdag. Gelukkig waren de weergoden ons beter gezind die dag en was de zon de hele dag van de partij. Wat een geluk! Want Lies & Jeroen kozen ervoor om een tentenhuwelijk te organiseren. De prachtige tent die ze zelf hadden opgezet (samen met familie en vrienden), stond in de tuin van Kasteel Battenbroek in Mechelen. Wat een prachtige locatie!

De dag begon voor mij in de ochtend bij bruid Lies. Zij maakte zich klaar thuis, samen met haar ouders en zus. Het was een zeer relaxte ochtend, wat meestal niet het geval is op een huwelijksdag. Na een paar foto’s van de make-up reed ik naar het ouderlijke huis van de bruidegom, niet zo ver van hun thuis. Hier maakte hij zich klaar met zijn gezin. Ik trok een paar foto’s met de ouders en de zus en maakte wat portretten van Jeroen en reed daarna weer naar Lies.

Ondertussen was Lies klaar om haar bruidsjurk aan te trekken, met behulp van haar mama. Ze zag er stralend uit in haar mooie witte jurk van Olive & Juno. De bedoeling was dat haar mama de sluier in haar haar zou steken, maar dat lukte niet zo goed. Het leverde wel een aantal grappige foto’s op. De make-up artiest (tevens ook een goede vriendin van hun) had er gelukkig wel ervaring mee en zorgde dat het plaatje af was.

Dan was het eindelijk zover. Jeroen belde aan. Zijn bruid kwam via de trap naar beneden en deed de deur open. Hun first look was een feit en ze zagen dat het goed was. Hun kleuren waren perfect op elkaar afgestemd en het prachtige bruidsboeket van Brocreatus maakte het plaatje af. Ondertussen stond de suite in de tuin te wachten met hun rug naar het huis. Zo konden ze een first look moment met hun suite houden, en die was al even geslaagd.

Tijd om naar de kerk van Zemst te trekken waar ze hun kerkelijke ceremonie zouden vieren. Na wat begroetingen van familie en vrienden en van de meisjes van de Chiro wandelde het bruidspaar samen door het gangpad de kerk binnen. Geen traditionele opstelling, maar een moderne touch aan een klassiek gegeven. Ze straalden. De viering was intiem en werd muzikaal begeleid door de vader van de bruid. Het neefje van Jeroen mocht de ringen naar voor brengen in een zelfgemaakt schaaltje. Dit had de vader van de bruid gemaakt uit hout en afgewerkt met een gravure van hun huwelijkslogo.

Na de kerkelijke ceremonie trok iedereen naar het kasteel van Battenbroek. Daar zou de receptie van start gaan. Eens aangekomen zagen we de tent die prachtig aangekleed was door Brocreatus. Er was ook een unieke tafelplanning. De gasten konden hun naam aan een bord vinden, in deze zakjes zaten zaadjes van bepaalde kruiden. Elke tafel had zijn eigen unieke kruid-benaming. De mannen van BBQ Brothers waren ondertussen al volop bezig met de lekkere hapjes om uit te delen op de receptie.

Tijdens de receptie nam ik het bruidspaar voor de eerste keer mee om wat foto’s van hun apart te maken. We namen een kleine tien minuten zodat ze ook van de receptie konden genieten. Tussendoor namen we ook wat groepsfoto’s in de tuin. Tegen het einde van de receptie nam ik het bruidspaar voor een tweede keer mee om foto’s te maken in de tuin. Deze keer namen we wat langer tijd om foto’s te maken. Na de fotosessie kon het diner beginnen. De BBQ Brothers hadden voor een heerlijk buffet gezorgd.

Tijdens het diner nam ik het koppel voor een laatste maal mee voor wat foto’s bij zonsondergang. Zo konden ze ook weer even samen tot rust komen en de drukte verlaten. Na een tiental minuutjes konden ze het feest terug vervoegen en stonden de ouders van het bruidspaar klaar om te speechen. Na een toffe speech werd er gezongen. De ouders hadden zelf een lied geschreven en onder accordeon-begeleiding van de vader van de bruid kregen ze de hele tent aan het zingen. Het perfecte moment om het feest in gang te steken.

Na het diner brachten de getuigen nog een speech met de bijhorende video’s uit en kon de openingsdans en het dansfeest van start gaan. Ondanks dat het een warme zomerdag was, en de feestzaal om in te smelten was, stond de dansvloer overvol. Het feest duurde nog tot in de late uurtjes.

Team:

Jurk: Olive & Juno
Schoenen bruid: moments by content
Kostuum: Café Costume
Ringen: Elisa Lee
Make-up: Oh My Blush
Locatie: Kasteel Battenbroek
Tent: Tienda Events
Catering: BBQ Brothers
Bloemen en coördinatie: Brocreatus
error: Content is protected !!