Studio Medisana

In 2014 leerde ik Helen kennen op een groepsreis van Joker met bestemming Cambodja & Thailand. Een hele toffe bende waar Helen er voor mij toch wel uitsprong. Onze reis liep niet van een leien dakje. We hebben onze angsten samen moeten overwinnen toen we met storm op zee in een heel klein bootje zaten.

Beeld je een bootje in, waar je met je hand door het water kan, en er een dak boven het hoofd is waar je eventueel nog op kan zonnen. De zijkanten zijn open. Onze tocht duurde een 8-tal uren waarvan de eerste 7 uur heerlijk waren. We volgden een rivier, het water was kalm, de zon scheen. Die rivier mondde uit in een zee. Van zodra we de zee bereikten werd het water woeliger. De zon maakte al snel plaats voor donkere wolken. Voor we het wisten ging het bootje heen en weer en vlogen de vissen letterlijk van de ene kant van de boot, naar de andere kant van de boot. Er kwam al snel water in het bootje te staan en als kers op de taart konden we de oever niet bereiken omdat er planten in de propeller van de motor terecht kwamen.

Zo kan ik nog wel een aantal verhalen vertellen die we op die korte tijd samen meegemaakt hebben, maar als er één ding is wat ik onthouden heb, is de positiviteit die Helen maakt wie ze is. Team Struggle (zoals we ons destijds gedoopt hadden) kon alles aan. Na de reis hielden we contact en werd het duidelijk dat Helen echt een volhouder is. Na het afronden van haar studies ging ze opnieuw gaan studeren voor dokter (zware en lange studies). Geen makkelijke beslissing en zeker geen makkelijke studies. Ondertussen is Helen huisarts-in-opleiding en heeft ze haar eigen yogastudio opgericht.

Het doel is om hier echt mee verder te gaan en om een holistisch centrum op te richten. Om haar lessen en haarzelf in de verf te zetten mocht ik een yogales in eigen tuin fotograferen. We kozen de ideale dag uit en we werden beloond met zon. Helen is iemand die met haar rustgevende stem jong en oud begeleid. Ze doet niet enkel de bewegingen voor, ze zorgt ook dat ze elke leerling helpt met het perfectioneren van de houdingen. Yoga die toegankelijk is voor iedereen, zowel jong als oud.

Na de yogales besloot ik haar nog snel in het graanveld naast de tuin te fotograferen met de ondergaande zon. Een mooie afsluiter van een mooie avond.

 

Contactgegevens:

Studio Medisana
studio.medisana@outlook.com

 

error: Content is protected !!